Tapetsering Umeå

Vill du rusta upp väggarna och letar efter tapetsering i Umeå? Vi på Bygg & Målerigruppen hjälper dig med perfekt uppsatta tapeter! Vi har lång erfarenhet och bred expertis inom tapetsering i Umeå och garanterar snygga, raka och hållbara tapeter med ordentligt utfört förarbete. När du anlitar oss för tapetsering kan du känna dig trygg i vetskapen att du får professionell och kvalitativ tapetsering för dina väggar.

Erfarna tapetserare i Umeå

När du vill göra om väggarna i hemmet eller på kontoret är vi din pålitliga partner för tapetsering i Umeå. Våra erfarna och professionella tapetserare hjälper dig med både förberedelser och utförandet av tapetseringsarbetet, från tapetval till färdig tapetserat rum. Med vår breda erfarenhet och expertis ser vi till att ditt val av tapet blir perfekt applicerat på dina väggar.

Tapetsera vägg i Umeå.
Tapetsering i Umeå med blommiga tapeter.

Professionell och kvalitativ tapetsering i Umeå

Vi på Bygg & Målerigruppen är mästare på att minimera risken för bubblor och ojämnheter. Vi ser till att tapeten sitter perfekt runt fönster, rördragningar, kontakter och andra områden där det krävs lite knep och erfarenhet för att få allt att se snyggt ut, vilket ger dina väggar perfekt uppsatta och felfria tapeter. 

Hållbara och tåliga tapeter

Kvalitet är nyckeln när det gäller tapetsering. Vårt fokus ligger inte bara på att skapa en estetiskt tilltalande yta utan också på att säkerställa att dina tapeter håller över tid. Vi väljer material och tekniker noggrant för att ge dig tapeter som både är snygga, hållbara och tåliga. Vårt mål är att skapa tilltalande väggar som håller i lång tid framöver.

Väggtapetsering.

Olika typer av tapeter

Det finns många olika typer av tapeter man kan välja på beroende på preferenser och behov. Här är några vanliga typer av tapeter:

Kontakta gärna oss om du vill få hjälp med vilka tapeter som passar bäst för dina behov och din smak. 

Professionellt uppsatta tapeter i Umeå.

Vill du boka tapetsering i Umeå?

Tveka inte att kontakta oss! Oavsett om du vill tapetsera ett helt rum, tapetsera fondvägg, tapetsera köket eller hela din bostad, hjälper våra erfarna tapetserare dig med tapetsering i Umeå. Vi på Bygg & Målerigruppen ser fram emot att få hjälpa dig med tapetsering i Umeå och att få sätta upp tapeter som sitter snyggt, rakt och håller länge. 

Vanliga frågor och svar om tapetsering

När du vill få hjälp med tapetsering i Umeå kan du göra ett ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. Det går alltså inte att göra avdrag för materialkostnader som exempelvis tapet.

Kostnaden för att tapetsera om väggar i ett rum varierar beroende på hur stort rummet är. Kontakta gärna oss så kan vi diskutera pris utifrån dina behov!

Det beror på vilken typ av tapetsering du väljer. Däremot ger grundmålning en jämnare yta att jobba på och gör det enklare att spackla väggarna, så att grundmåla innan man tapetserar är att rekommendera för bästa möjliga förutsättningar. Kontakta oss för att veta mer om hur vi kan hjälpa dig med förberedelserna inför din tapetsering!

Att anlita en professionell tapetserare har många fördelar. De har erfarenhet och expertis för att säkerställa att tapeterna blir korrekt applicerade samt kan hantera svårare områden som fönster, hörn och rördragningar. Dessutom minimerar de risken för fel, som bubblor eller ojämnheter i tapeten, och de kan snabba upp processen samtidigt som de ger ett professionellt resultat.

Förberedelserna innan själva tapetseringen är avgörande för ett lyckat resultat. Först måste du se till att väggarna är rena och jämna, så du bör börja med att tvätta väggarna med målartvätt. Skölj sedan av med vatten och låt torka. Eventuella ojämnheter eller håligheter bör även lagas, så nästa steg är att bredspackla, slipa, damma och förlimma hela väggytan enligt instruktionen på tapetlimmets förpackning.

För att tapetsera behöver du tapeter, tapetklister, en tapetsax, en skärkniv, vattenpass, en tapetrulle och en bred spackel. Dessutom kan du även behöva en pensel och en roller för att applicera limmet, samt en rak kant eller linjal för att få raka snitt.

Det beror på dina preferenser och rummets användning. Det finns olika typer av tapeter som papperstapeter, vinyltapeter, textiltapeter och många fler. Papperstapeter är vanliga och prisvärda, medan vinyltapeter är hållbara och lättstädade. Valet beror på din individuella smak och behoven i rummet.

För att ta bort gamla tapeter börjar du med att använda en tapetångare eller en blandning av vatten och tapetlösare för att mjuka upp klistret. Skrapa sedan försiktigt bort den gamla tapeten med en spatel eller en tapetskrapa. Se till att du arbetar noggrant för att inte skada väggens yta.

Ja, du kan tapetsera över befintlig tapet om den är i gott skick. Det är viktigt att se till att ytan är jämn och att eventuella lossnade delar är fastsatta ordentligt. Använd gärna en primer för att öka vidhäftningen om du tapetserar över gammal tapet.

För att mäta och skära tapeten runt fönster och dörrar bör du först mäta noga och markera var snitten ska göras. Använd en skärkniv eller tapetsax för att göra rena snitt längs markeringarna. Se till att tapeten är slät runt öppningen för ett professionellt utseende.

För att få hjälp med tapetsering i Umeå kan du kontakta oss på 090 – 206 56 50 eller info@bmgumea.se. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig med din tapetsering i Umeå!

Behöver du hjälp med tapetsering i Umeå?

Oavsett storlek på projekt – varmt välkommen att kontakta oss på Bygg & Målerigruppen i Umeå! 

Denna webbplats använder cookies. För att läsa mer klicka här.